Showen hölls på entrétorget utanför Vara konserthus och Lagmansgymnasiet. Jecko och Jessie minglade runt bland besökarna och Cirkus Nikolajeff gjorde sin hissnande entré från konserthusets tak.

Besökarna bjöds på en spektakulär show med både akrobatik och eldshow från luften. Sedan var det dags för elever från kommunens Kulturskola att inta scenen med ett dansnummer.

Fakta Sprinten

Kvarteret Sprinten är en kulturell mötesplats för studenter, besökare och invånare i alla..

Fakta Sprinten

Kvarteret Sprinten är en kulturell mötesplats för studenter, besökare och invånare i alla åldrar som bidrar till ett ökat flöde av besökare till kommunen. Något som gynnar allt från kommunens verksamheter till företag, föreningar och handel. För att bättre kunna möta besökarnas och elevernas behov har projektet inneburit nybyggnation av den gymnasiala friskolan AMB (Academy of Music and Business), om- och tillbyggnad av Lagmansgymnasiet och ny scenlokal, Sparbanken Blackbox, på Vara konserthus.

Själva invigningsceremonin inleddes med tal kommunfullmäktiges ordförande Elof Jonsson och kommunstyrelsens ordförande Gabriela Bosnjakovic.

– Här och nu får vi vara med om ännu en milstolpe i Vara kommuns satsningar som gjorts genom åren, för att skapa nya och spännande mötesplatser, sa hon under invigningstalet.

Projektet är en av Vara kommuns största satsningar med ny scenlokal för Vara konserthus, nya och tillbyggda lokaler för Lagmansgymnasiet och en helt ny friskola, AMB.