Efter stora framgångar med bland annat Samir och Victors ”Bada nakna” släppte Dansbandskungen Marcus Persson sin egen version av Melodifestivalens vinnarlåt ”If I were sorry”, av Frans.

— Jag kände på mig att den skulle vinna, så vi hade den klar, berättar Marcus.

Resultatet blev dock inte riktigt enigt med Dansbandskungens image som en skojartist med låtar på renodlad Skaraborska.

— Det enda jag fick godkänt att översätta var ”If I were sorry” till ”Om ja va lessen”.

Annons

För att komma runt regler och hinder i sitt låtskrivande har Marcus nu valt en enkel väg.

— Nästa steg nu blir att släppa en platta med egenskrivna låtar.

Marcus berättar att han har runt 10 egenskrivna låtar. Fördelen med att skriva själv är att han nu får helt fria händer.

— Det är bara roliga låtar som folk kommer att skratta åt. Det ska vara en oseriös nivå, det är vad som gör det så jävla kul. Ingen kan säga vad man får och inte får göra.

Enligt Marcus kommer skivan till sommaren. Vad som väntar Dansbandskungen i övrigt framöver vet han inte själv. Med hundratusentals lyssningar och 40 000 lyssnare i månaden på Spotify är det tydligt att intressent finns där. Han har dessutom legat som nia på Sveriges virala topplista.

— Jag låg över många av schlagerartisterna.

Hade du själv velat delta i Melodifestivalen?

— Nej för fan. Det är rena inavelspolitiken. Därför var det skönt att Frans vann, som inte hänger ihop med någon av de vanliga låtskrivarna där.

Vad som blir nästa steg för Marcus är alltså oklart.

— Jag vet inte hur det blir i sommar med spelningar och så. Jag har musiker från mitt andra band Järnvingarna och vi spelar gärna. Annars har jag inte tänkt så mycket på det där än faktiskt.

Nästa gång det går att se dem spela blir den 14 maj på Best Western Jula Hotell & Konferens Hotel.