Via sin sekreterare tackar kronprinsessan Victoria för den vänliga förfrågan om att förrätta invigningen av Viktoriaskolan i Skara den 26 augusti eller den 2 september i år.

Dessvärre måste hon tacka nej till medverka invigningen, av kalendermässiga skäl. Hon har andra officiella uppdrag vid de aktuella tidpunkterna. Kronprinsessan önskar däremot ett varmt lycka till med invigningen och den nya skolan.

— Det är tråkigt, det hade tillfört en extra dimension på invigningen. Men det finns en förberedelse för att det skulle hända, så nu ska vi ha ett styrgruppsmöte för att titta på alternativen, säger Fredrik Nordström.

Inbjudan till kronprinsessan Victoria signerades av kommunstyrelsens ordförande Fredrik Nordström och kommunfullmäktiges ordförande Jessica Bredenberg. De ville bjuda in henne både för att hon är hertiginna av Västergötland och för att hon och skolan delar namn.

Viktoriaskolan är den största investeringen som Skara kommun någonsin gjort, så nu är frågan vem som istället får äran att förrätta invigningen.

— Vi hoppas på en storslagen invigning även om kronprinsessan inte kan komma, säger Fredrik Nordström.