Annons

Cirka 95 personer, varav några nya medlemmar, deltog. En buss hade ordnats från de västra länsdelarna. Ordförande Valle Viktorsson, för dagen i tomteluva, hälsade alla välkomna. Innan de högg in på maten kåserade dagens ena gäst, Sture Karlsson, om Karlsborgs fästning och dess historia. Bl. a. fick vi veta att Baltzar von Platen, som är mest känd som mannen bakom Göta Kanal, även hade stort inflytande på var fästningen skulle byggas.

Han pläderade för ett centralförsvar, med anläggningar inne i Sverige, och att en naturlig placering var nära den viktiga kommunikationsleden Göta kanal. Men innan fästningen var färdigbyggd hade både centralförsvaret och kanalen spelat ut sina roller.

Därefter avnjöts julbordet, som smakade mycket bra. När alla började bli mätta underhöll dagens andra gäst, verksamhetsledare Torbjörn Forsell, NTF Skaraborg, med sitt dragspel. Han spelade olika önskelåtar, och deltagarna sjöng med i flera. Några medlemmar tog sig också en svängom ute i hallen! Torbjörn informerade också lite om nyheter i trafiken, i form av tre nya trafikmärken. Lite senare talade Bengt Nilsson, styrelsesuppleant och boende i Brevik, om Brevik och dess historia. Lotterier ordnades både i bussen och vid julbordet. Eftermiddagen förflöt i glatt samspråk, och mätta och belåtna kunde alla sedan åka hemåt. För bussresenärerna blev det en avstickare med guidning i Hjotrakten av medlemmen Per Hall.

Jul