Nytt bråk uppstår och han backar då först på en bil för att sedan köra in i altanen. I det läget väljer brodern att ringa polisen och när de tar ett prov visar det sig att 26-åringen har 1,13 promille och han döms därför för grovt rattfylleri och ett skadestånd till Länsförsäkringar på 19 170 kronor.

Själv säger mannen att han endast kört för att han känt sig hotad av andra och förnekar därför brott. Rätten anser att händelseförloppet är klarlagt.

Annons

Mannen har varit på fest hos sin bror och blir där osams med sin sambo, brodern ingriper och tumult uppstår och slag utdelas. Han vill hämta sina kläder inne i huset innan han lämnar tillställningen, men brodern säger nej.

Ville ha skydd

Han känner att många av festdeltagarna är emot honom och för att skydda sig sätter han sig i bilen. Flera personer uppges också att ha stått utanför bilen och gapat.

Han väljer då att köra och backar in i en parkerad bil, för att sedan köra in i husets altan. Han låste sedan dörrarna och polisen anlände till platsen.

Flera vittnen har hörts om händelsen och alla ger i princip en samstämmig historia.

Rätten menar att 26-åringen inte varit i en sådan nödsituation att hans liv var hotat, men man tar också hänsyn till att mannen endast kört inne på tomten. Han döms därför till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst.