Emelie Andersson, gatuingenjör på Tidaholms kommun, har aldrig varit med om att begravningsgäster fått parkeringsböter tidigare.

– Det är såklart inte roligt att få en bot vid ett sånt tillfälle när det redan är tungt som det är. I det här fallet var det bilar som stod felparkerade, och tyvärr har parkeringsvakterna ingen möjlighet att ta reda på vart bilägaren befinner sig eller vad den gör. Men jag håller med om att det är jättetråkigt, säger Emelie.

Hon menar att inget klagomål riktats mot just felparkerade bilar på Norra kyrkogårdsvägen, men att det är tio-metersregeln är något många bötfälls för i Tidaholms kommun.

– Jag vet att många bilar får böter för att de just står mindre än tio meter från en korsning på många olika ställen i stan. Många glömmer nog bort den regeln. Det är ju inget det skyltas om, och dessutom upplever nog en del att det kanske är svårt att uppskatta hur mycket tio meter faktiskt är.

Emelie berättar att frågan om parkeringsplatser vid Norra kyrkogården tidigare har lyfts inom kommunen och att man hoppas kunna avsätta en bit åkermark till detta i framtiden. Men fram tills dess är det i huvudsak längs Norra kyrkogårdsvägen bilarna får parkera, med undantag för korsningarna.

– Just nu byggs lite parkeringar i anslutning till krematoriet, men det är på kyrkans eget initiativ och jag tror det främst är hc-parkeringar.

Annons