Det var under tisdagseftermiddagen som ambulans tillkallades till Skara Sommarland efter att en olycka inträffat på attraktionen Kobra. En kvinna i 45-årsåldern skadade sig efter att ha åkt attraktionen som närmast kan beskrivas som en enorm vattenrutschbana där man sitter som i små båtar.

Enligt Janne Nilsson, som är vd på Skara Sommarland så har man nu stängt av Kobra för dagen.

– För resten av dagen är Kobra avstängd. Detta gör vi för att titta på attraktionen och säkerställa att detta inte ska hända för någon mer, säger han.

Exakt hur olycka gick till är oklart, men enligt Janne Nilsson handlade det om att kvinnan på något vis hamnat fel i den båt som används till attraktionen.

– Hon har suttit fel helt enkelt, och där måste vi se till att man inte ska kunna göra. Hon kände själv att hon hamnade snett och fick någon form av kompression, säger han.

Skadeläget för kvinnan är oklart. Hon fick vård av ambulanspersonalen på plats, och det är i nuläget oklart om hon fått följa med till sjukhus.

Andra olyckan i sommar

Det här är andra gången som Kobra har fått stängas av efter en olycka denna sommar. Enligt Göteborgs-Posten stängdes attraktionen även av i juli efter att två barn skadats lindrigt efter att deras båt vält. Flickorna fördes då med ambulans till sjukhus, klagandes på huvudvärk.