I ett pressmeddelande skriver Bilprovningen att "det populära programmet har sladdat sig in i tittarnas hjärtan och förnyas med en tredje säsong på TV3 och Viafree i höst." Tittarna får fortsätta hänga med till Tidaholm och följa med med till folkracefantasten Ylva Jacobsson Cedin, mekanikern Kjell Davidsson, stationschefen Fredrik Gulliden och alla andra fordonsentusiaster runt om i landet.

Detta är tredje året i rad som TV3:s och Viafrees tablå förgylls med en kavalkad av spännande fordon, härliga besiktningstekniker och förväntansfulla kunder som tar sina pärlor till Bilprovningen i Tidaholm för en besiktning.

– Det är riktigt roligt att det går så bra för Bilprovningen. En tredje säsong är verkligen en fjäder i hatten och ett bevis på att dessa varma karaktärer uppskattas av tittarna. Bilprovningen lyckas fånga såväl välkända vardagssituationer som spännande möten mellan människor på ett verkligt genuint sätt, säger Camilla Rydbacken, innehållschef på Nordic Entertainment Group i Sverige i pressmeddelandet.

Gamla och nya karaktärer

Vid det här laget har tittarskaran lärt känna karaktärernas intressen även utanför jobbet, och i tredje säsongen kommer vi att få följa med Fredrik, Bosse, Ylva och de andra på ett gäng evenemang runt om i Sverige – bland annat Hojrock i Västervik. I höst kommer programmet dessutom att få stifta bekantskap med några nya ansikten.

Annons

– Vi är oerhört stolta över att Bilprovningen blivit en sådan tittarsuccé och att det blir en tredje säsong. Det bekräftar att det är många som inte bara delar vår passion för fordon utan också gillar att följa vårt roliga arbete, säger Bilprovningens kommunikationschef Cecilia Blom Hesselgren i pressmeddelandet.