Alexandra Roos kommer att spela för Skara HF även nästa säsong. Det står klart efter att hon skrivit på ett nytt ettårskontrakt med klubben. Det meddelar Skara HF via sin hemsida.

– Vi är mycket nöjda med den här uppgörelsen. Hon betyder mycket trygghet för vårt lag, inte minst i försvarsspelet. Hon gjorde ju en utmärkt säsong i fjol, innan hon blev skadad, säger Gunilla Flink i Skara HF:s sportgrupp till klubbens hemsida.

Som Flink är inne på var det skadorna som egentligen såg ut att sätta stopp för Roos. Efter att hon i våras gjorde en titthålsoperation i knäet – det fjärde ingreppet i hennes vänstra knä och det femte totalt – missade hon slutspelet och meddelade i april att hon avslutar sin karriär.

En sommar senare återvänder hon ändå till planen efter att hon nyligen fick frågan och nu återgått till träning med laget.

– Men jag har på egen hand hållit i gång med träningen efter operationen. När Magnus (Frisk, tränare) ringde mig för två veckor sedan och undrade om jag kunde ställa upp för spel även den kommande säsongen fick jag ta mig en funderare, innan jag tackade ja, säger Roos till klubbens hemsida.