De två lagen är: Kiruna Fristylers som består av Johan Lans och Anton Martinsson, två lappländska kockar med vilt i blodet. Deras vinnarmeny bestod av en tartar på vildfångad fjällröding till förrätt, reninnanlår med glödbakade rotsaker till varmrätt och till efterrätt blåbärspannkaka med vilda bär.

MMT (Malå Möter Thailand) som består av Ralf Holmberg och Fredrik Khm Cri Sundström, båda kockar och hemmahörande i Umeå. Menyn som placerade dem på andra plats var samisk rödingsoppa med barkbröd till förrätt, en varmrätt bestående av blåbärsmarinerat reninnanlår med kornmjölsgnocci och till efterrätt mjölk- och honungskokt tunnbrödscrepé.

– Deltävlingen i Skellefteå var väl genomförd och alla de tävlande lagen höll hög klass, säger Sven-Erik Larsson från Lokalproducerat i Väst som var på plats i Skellefteå.

Nu väntar nya utmaningar för de två lagen när de ska tävla i finalen i Skövde den 16 september.

– Det ska bli spännande att se hur de vinnande lagen laddar om för att hantera den västsvenska råvarulistan, avslutar tävlingsledare Sven-Erik Larsson.

Mat