När Caroline kom till jobbet fick hon höra att katter hade smitit ut från lastbilen, i samband med att företaget mottagit en leverans från Skara. Hon spanade en del, men på 5000 kvadratmeter lagerutrymme finns det många gömställen för en katt. Istället bestämde hon sig för att försöka locka fram katterna med mat.

– Dagen efter var maten uppäten, så vi visste att de var kvar, berättar Caroline.

Det är två kattungar, en svartvit och en rödvit. Den ena katten finns troligen fortfarande kvar någonstans på lagret, men den andra lyckades de fånga in, och den bor nu hemma hos Caroline.

– Han är ganska reserverad, men vi försöker vänja honom vid människor, säger hon.

Med tanke på hur skygga katterna är tror hon inte att någon äger dem. Så snart hon får tid planerar Caroline att ta den infångade katten till veterinären för att göra en hälsokoll och se om den har något ID-chip.

Finns det inget ID-chip tänker Caroline själv se till att katten blir chippad och vaccinerad. Om det inte är någon som hör av sig om katten kommer den nämligen få bo kvar hos henne.

– Min dotter blev alldeles lyrisk när jag tog hem en katt. Men jag har förvarnat om att det kanske finns någon som äger den, förklarar Caroline.

Det är oklart exakt vart i Skara katterna hoppade på lastbilen, men Caroline tror att det kan ha varit vid Scan. Caroline har anmält katterna som upphittade på både Vilse.nu och på Facebook, ifall det är någon som äger dem.

Annons

– Den svarta har ett väldigt ovanligt tecken, så det är det jag kommer gå på om någon ska identifiera dem, säger hon.