En av de lastbilar som blev stående mitt på gatan och inte kunde komma fram kördes av Bertil Haraldsson. I närmare 10 minuter fick han stå mellan en felparkerad bil och en av de nybyggda refugerna som sticker ut i gatan. Trots idogt tutande flyttades inte bilen. Samtidigt lappades flera andra felparkerade bilar på Klostergatan.

— Det är ju åt helvete, de kan ju inte läsa skyltarna, säger Bertil Haraldsson efter att han till slut lyckats tränga sig emellan.

Han har själv bara hört om hur bökigt det har blivit efter ombyggnaden av gatan, idag fick han uppleva det själv.

Annons

För Skaraborna verkar gamla traditioner sitta djupt. När del felparkerade och lappade bilarna väl flyttat på sig, fyller platserna, som tidigare gick att parkera på, snabbt upp med nya bilar. Lastbil på lastbil försöker komma förbi, men det är trångt och bökigt och köer bildas snabbt bakom dem vilket skapar kaos och irritation.

Samtalsämnet är också hett bland butikerna som ofta ser hur deras kunder stannar till för att handla, för att sedan mötas av en böteslapp.

Tidningen har tidigare skrivit om att diskussioner förs inom Service och teknik om att sätta upp ytterligare informationsskyltar så det blir ännu tydligare vad som gäller för bilisterna.

— Vi funderar på hur vi ska hantera det. Man ska inte kunna skylla på något konstigt, som att det varit parkeringar där tidigare, sa Bo Hermansson, trafikingenjör på Service och teknik i början av december.

De omdebatterade refugerna var från början spetsigare än de är idag. Något som fick mycket kritik och därför fick de i slutet av förra året göras om.

LÄS MER: Insändare "Vem är nöjd med Klostergatan"

LÄS MER: Parkeringsförbudet alla missar