Spardagen har en lång tradition i Sparbanken Skaraborg och arrangeras i anslutning till Världsspardagen som infaller den 31 oktober. Banken värnar om sparbanksidén och vill främja sparande och det är därför de fortfarande ordnar en traditionell spardag på höstkanten. Spardagen har extra fokus på barnen som kan tömma sin sparbössa och samtidigt få en present.

– Barn och unga som får lära sig att ta ansvar för sina egna pengar är nöjdare och har färre konflikter med sina föräldrar om pengar, enligt undersökningar som Sparbankerna och Swedbank gjort. De känner inte heller stress och oro kring pengar lika ofta som de som inte får ta eget ansvar, berättar Annukka Niva Malmgård, marknadschef på Sparbanken i ett pressmeddelande.

Spardagen är ett tillfälle att lära sig om pengar och ekonomi. När barnen tömmer sin sparbössa kan man samtala om var pengarna tar vägen, varför man tömmer sin sparbössa och vad man ska använda sina pengar till senare.

– Genom att börja träna tidigt lär de sig att hushålla med sina pengar, få ett sunt förhållningssätt till pengar och ekonomi, och de står bättre rustade att ta klivet in i vuxenvärlden när det väl är dags, fortsätter Annukka.

Årets spardag har kalastema. Alla besökare får saft eller kaffe, bulle och tårta. Självklart finns det också ballonger till alla barn.

– Vi hoppas på en festlig dag med många glada besökare på våra kontor i Skara, Vara, Essunga och Götene, avslutar en förväntansfull Annukka.

Annons