En träblåsensemble med åtta elever anslog tonen och inledde med När det lider mot jul. Sedan blev det såväl ensemblespel som pianosolister och sång i alla former; solo, duett och i grupp.

Eleverna som spelar flöjt gjorde ett fint nummer med en engelsk carol. Ludvig Lindwall spelade blockflöjt och solist var även Carolina Karlsson på violin. Det var alltså ett omväxlande program där eleverna fick visa vad de lärt sig.

Klockspelet välkomnade

Kvällen inleddes med att det nya klockspelet klingade. Församlingsprästen Per Larsson och Stureplan-chefen Pierre Fahlström välkomnade.

Det sista numret för kvällen var traditionsenligt med alla deltagarna, som spelade "The little drummerboy" där just Pierre Fahlström var sångsolist. Han tackade elever, lärare och föräldrar för året som gått och för kvällens konsert.

Närmare 200 personer räknades in i domkyrkan denna kväll. Kollekt insamlades av Rädda barnen och uppgick till 3 344 kronor, som tillfaller Världens barn.

– Vi kan glädja oss åt en i övrigt omfattande verksamhet i Stureplan, berättade Pierre Fahlström. Det är inte ovanligt med 1000 besökare under en vecka.

Cirka 300 barn och ungdomar går i musikskolan och i december har tre konserter genomförts.