Lite i skymundan av andra kända schlager-profiler från Skaraborg har Johanna Beijbom blivit ett större namn i Danmark än i Sverige. Hon har tidigare kör-sjungit för olika bidrag i Melodi Grand Prix (Danmarks motsvarighet till Melodifestivalen) och fick i år chansen som soloartist i tävlingen.

Annons

– Danskarna gillade det jag gjorde, och vi har hållit kontakten sedan dess, sade Johanna Beijbom till tidningen i januari efter att det hade blivit klart att hon skulle sjunga i Melodi Grand Prix.

"A.S.A.P" med Johanna Beijbom fick 10 procent av tittarrösterna i lördagskvällens final, rapporterar Danmarks Radio. Överlägsen vinnare i uttagningen blev dansk-australiska sångerskan Anja Nissen med bidraget "Where I am" som fick hela 64 procent av rösterna. Hon får därmed representera Danmark i årets Eurovision Song Contest som avgörs i Kiev i Ukraina den 13 maj.

Att Anja Nissen är född och uppvuxen i Australien får danska medier att spekulera i att banden mellan Danmark och Australien nu blir ännu tätare. De anspelar då även på att Danmarks kronprins Frederik sedan 2004 är gift med kronprinsessan Mary som kommer från Australien.

Fotnot: Här kan du se och lyssna på Johanna Beijboms bidrag "A.S.A.P" från lördagens final i Melodi Grand Prix i Danmark.