Åkesson aviserar i Nyhetsmorgon och Aftonbladet att han och partiet tänker gå till botten med saken.

– Just nu går alla omkring och misstänker alla män vilket inte blir en bra situation heller. Vi måste få veta vem det handlar om så att vi kan gå vidare och reda ut detta, säger han.

Hanna Wigh, från Falköping, har tidigare berättat att hon utsatts för sexuella trakasserier från en egen partikollega. I måndagens avsnitt av TV4:s Kalla fakta talade Hanna Wigh ut om situationen.

Under måndagen kom också nyheten om att riksdagsledamoten Wigh blir politisk vilde.

LÄS MER: Kravet till Wigh: Anmäl och lämna din plats!

LÄS MER: ”Jag är lättad att Wigh lämnar SD”

Sverigedemokraterna har lämnat in en polisanmälan kring ärendet för att händelsen ska utredas.

Annons

– Just nu går alla runt och misstänker alla män, säger Jimmie Åkesson i TV4 Nyhetsmorgon, skriver Aftonbladet.se.

I Nyhetsmorgon, uppger Aftonbladet.se, säger Jimmie Åkesson att han förmodligen kommer att träffa Hanna Wigh inom kort för att gå till botten med hennes upplevelser.

– Just nu går alla omkring och misstänker alla män vilket inte blir en bra situation heller. Vi måste få veta vem det handlar om så att vi kan gå vidare och reda ut detta, säger Jimmie Åkesson.

LÄS MER: Bara två av tio sverigedemokrater på plats

På tisdagsmorgonen deltog Hanna Wigh och Maddelen Larsson, ledamot i Falköpings kommunfullmäktige, i SVT:s Morgonstudion.

– När jag tog upp vad som hänt fick jag inget gehör från bland annat Sverigedemokraternas partisekreterare (Richard Jomshof, tidningens anm.). Nu kommer polisanmälan från partiet som någon form av krishanteringsgrepp, säger Hanna Wigh.

Hon och Larsson talade även om att, enligt dem, märkliga saker inträffat i samband med att man polisanmälde förre partikollegan Anders Forsberg för ekonomiska oegentligheter.

– Jag fick hem oerhört otrevliga lappar och har dessutom haft inbrott, säger Hanna Wigh.

FOTNOT: Tidningen har förgäves sökt Hanna Wigh.