Tv-klassikern "Ensam mamma söker" är tillbaka i höst med en nionde säsong. Nu är det klart att artisten och sångaren Jessica Andersson debuterar som programledare. Inspelningarna pågår just nu.

– Det var otroligt smickrande att få frågan om att leda programmet. Jag älskar utmaningar och ser verkligen fram emot att få vara med och sprida kärlek i tv-rutan i höst, säger Jessica Andersson.

Annons

Jessica Andersson slog igenom 2002 i dokusåpan "Fame Factory" på TV3. Sedan dess har hon haft en blomstrandekarriär som sångerska och artist. Hon har vunnit Melodifestivalen och varit en av de mest frekventa artisterna under Diggiloo-turnén genom åren.

I år var trettonde året hon deltog.

När Ensam mamma söker nu gör en comeback i tv-rutan är det Jessica Andersson som med varm hand låter oss lära känna mammorna som söker efter den stora kärleken.

– Med sin välkomnande utstrålning och varma energi är Jessica Andersson ett självklart val av programledare för den nya säsongen av "Ensam mamma söker". Jessica är en fantastisk talang som programledare och har visat stor närvaro och närhet under inspelningen, vilket är en stor tillgång när tittarna får bekanta sig med mammorna, säger Karolina Stallwood, innehållsdirektör på MTG Sverige.

I Ensam mamma söker ska de tre härliga singelmammorna Johanna Ridde, 29 år, från Karlstad, Jenny Edlund, 34 år, från Ängelholm och Beatrice Larsson, 26 år, från Lidköping mannen i sittliv. Under en sommar av värme och spirande romans ska mammorna träffa sina beundrare genom att dejta och lära känna dem innan det är dags för det slutgiltiga valet. En kille blir ensam kvar och har vunnit mammans hjärta.

Fotnot: en nionde säsongen av Ensam mamma söker har premiär i oktober på TV3 och Viafree.