Totalt handlar det om en butik på 2000 kvadratmeter som nu ska med en intilliggande utegård på totalt 1000 kvadratmeter.

- Vi har en del butiker i Skaraborg, men finns inte just i Skara. Därför vill vi ha en butik där, berättar VD:n Erling Daell.

Han uppger själv att de anser att prisnivån överlag på byggmaterial i Skara är hög och där kan de gå in med lägre priser till kunderna.

Förhoppningen är att varuhuset ska stå klart för öppning redan till hösten.

- Grävningen börjar nu på onsdag och vi ligger i tidsplanen på Jem & fix, säger fastighetsägaren Christer Kjellner.

Håller planen ska allt vara klart i slutet på september eller början av oktober.

- Det känns jättebra med etableringen. Den innebär att området kompletteras med en bygghandel som det alltid har varit. Det blir helt rätt, säger Kjellner.

En del i förändringen av området är att Coop minskar ned sin yta och blir Stora Coop istället. Då försvinner deras byggdel. Med Jem & fix etablering finns alltså en bygghandel trots det kvar på området.

I den del som nu minskas ned, görs plats för flera nya butiker. Sedan tidigare är det klart att Dollarstore är en av de butiker som kommer att öppna i Skara redan till hösten.

Annons

Arbetet med att fräscha upp fasaden på Coop-byggnaden går också framåt.

- I maj kommer framsidan att göras om. Baksidan är färdig och överdelen mot Falköpingsvägen är också klar, säger Christer Kjellner.

Inom några veckor väntas nästa butiksnyhet för det nya handelsområdet att släppas.