Skaras kommundirektör Ulrika Strandroth Frid går vidare till ett nytt toppjobb som stadsdirektör i Trollhättan. Hon har arbetat som chef i Skara kommun i elva år.

Hon tillträder sin nya tjänst i Trollhättan den 1 augusti.

Innan dess behöver Skara kommun hitta en ny kommundirektör. På kommunstyrelsen på onsdagen beslutades det att inleda rekryteringen.

Annons

Skara kommuns personalchef ska i samråd med kommunstyrelsens presidium och facket ta fram en kravprofil och tidsplan för rekrytering av ny kommundirektör.

— Vår ambition är att kommunstyrelsen senast i juni ska fatta beslut om att anställa en ny kommundirektör. Vi hoppas att den personen kan vara på plats redan i augusti, säger Fredrik Nordström (S), kommunstyrelsens ordförande.

Rekryteringen ska göras med hjälp av rekryteringsföretag, en tjänst som först ska direktupphandlas.

Vad söker Skara kommun för slags person som kommundirektör?

— Egentligen är det samma uppdrag som Ulrika har haft, att fortsätta förändrings- och utvecklingsarbetet. Det kräver en speciell typ av ledare som har en vilja att ta sig an utvecklingsprocesser. Det händer otroligt mycket i Skara, byggnation, en växande befolkning, handelsutveckling, flera nya strategier som vi arbetar efter och utvecklingen i skolan. Det är en väldig fart och den nya kommundirektören ska kunna ta vid där Ulrika slutar, säger Fredrik Nordström.