Vattensamlingen mitt på dansgolvet på Malibu var under festställets glansdagar hem åt två krokodiler. Inte två livs levande krokodiler men två uppstoppade sådana. Någon gång mellan sista tillfället och första nostalgikvällen ifjol försvann dock de två reptilerna spårlöst. Försvinnandet upptäcktes först i samband med förberedelserna inför förra årets nyöppning.

– Krokodilerna försvann i omgångar. Enligt våra efterforskningar, eller snarare enligt vad ryktet säger, så ska en av krokodilerna finnas i Götenetrakten. Den andre ska ha blivit fastspänd på ett biltak och nerkörd till Skåne. Vi har ett hum om vart de finns men vet inte vem som har dem, säger Skara Sommarlands vd:n Janne Nilsson.

LÄS MER: Mysteriet löst - så försvann Malibu-krokodilen

Spåren efter de försvunna krokodilerna slutar med ryktena och Janne Nilsson har därför slutat att leta. Rosers Salonger, som anordnar nostalgikvällen på Malibu, har däremot inte gett upp hoppet om de två krokodilerna och har därför gått ut med en efterlysning. På sin Facebooksida utlovar de fri entré och fler belöningar till den som tar med sig krokodilerna till platsen där de hör hemma.

Annons

– Förra året ersatte vi Malibukrokodilerna med två uppblåsbara. Om de inte dyker upp i år får vi nog överväga att beställa två nya, säger Janne Nilsson.

Även om antalet besökare till nostalgikvällspremiären i fjol inte var lika många som under Maliubs glansdagar så var kvällen ändå en succé. Runt 300 personer dök upp för att återuppleva gamla minnen vilket var något mer än väntat. Inför lördagens nostalgikväll är förväntningarna därför något högre.

– Vi hoppas att det ska komma fler än förra året såklart. Det tror jag också att det kommer att göra. Det känns som om det pratas mer om kvällen i både Skara och Skövde i år, säger Ida Hellström Albinsson som är ansvarig för nostalgikvällen.

Under onsdagen släpptes förköpsbiljetterna och dagen efter hade ett femtiotal biljetter sålts. Förra året betalade de allra flesta inträde i dörren och så tror Ida Hellström Albinsson att det kommer att bli även i år.

– Vi kommer kanske sälja ett tjugotal biljetter till. Sedan hoppas jag att så många som möjligt dyker upp på plats. Vem vill missa Malibuband liksom?