Jägareförbundet tycker att medlemmarna på Skara jaktskytteklubb har gjort ett fantastiskt arbete med att få till en modern och tillgänglig skjutbana med en hög standard. Nyhet för i år är att älgbanan är självmarkerande, endast övningsammunition är tillåten.

På skyttedagen kommer alla banor att vara öppna.Skeet, trapp, älg banan, grisbanan (kal .22) och inskjutningsbanan. Klubben kommer tillhandahålla funktionärer på alla stationer. Hagelammunition finns att köpa på plats.

De som vill kan skjuta ett parhagelskott var på slammad tavla för att se spridning och hur träffbilden ser utefter skott. Detta skytte bjuder Astro Sweden på. Företaget kommer att medverka med Fredrik Larsson med fler, som är landslagskytt i Skeet. Han kommer att dela med sig av sina erfarenheter på skjutbanan. De kommer även visa lite olika sikten och kikare.

Jägareförbundet Skara bjuder på korv med bröd samt kaffe och kaka. Jaktskyttebanan i Skara uppskattas av många jägare, samt av kommunens eftersöksjägare för övning och inskjutning av vapen.