Svenska folket känner kanske mest igen Cecilia Kallin som sångerska och gitarrist i popgruppen Timoteij, som slog igenom i Melodifestivalen med låten "Kom".

Fjärde singeln

Sedan Timoteijsavskedsspelning, för två år sedan, har Cecilia Kallin jobbat med att skriva nya låtar ochbygga sitt eget sound som soloartist. Debutsingeln släpptes i början av året och den 14:edecember är det dags för singel nummer fyra: "Play Pretend".

– I efterhand förstår jag att allt inte var perfekt, utan vi såg det vi ville se. Att låtsas är lättare för stunden, men det fungerar inte i längden. Det finns många saker man skulle kunna gjort annorlunda, menar Cecilia Kallin.

Under det senaste året har Cecilia haft ett tjugotal spelningar runtom i Sverige och just nu ärhon aktuell med julshower i Sundsvall tillsammans med Idol-vinnaren Martin Almgren och konferencieren Sandra Dahlberg.

Mysigt före jul

Låten "Play Pretend" är skriven av Cecilia Kallin och Andreas Mattsson, som även producerat den.

– Det kändes bra att ge ut en mysigare och mer avskalad version inför julen. Den skiljer sig ganska mycket från mina tidigare sololåtar, fortsätter sångerskan.

Med på skivan finns cellisten Sebastin Freij med ursprunget i Tidaholm och Falköping och för körsång stor Cecilias bror Charles, det är med andra ord en riktig Skaraborgsproduktion.

– Nu hoppas jag att den får ett fint mottagande och det är mer på gång, bland annat har jag inlett ett längre samarbete med två låtskrivare.

Annons

Lyssna på nya singeln här

Jul