Idag framåt 19-tiden upptäckte våran granne att vår gemensamma utfart hade en halv meter hög tröskel av snö och is. Visst är man tacksam för att någon plogar snön som påverkar vår väg till skola och jobb, men vad hjälper det när vi inte kan ta oss ut på vägarna för att utfarten ser ut som en snötäckt idé av Donald Trumps mur mot Mexiko. Vi valde att fråga snöplogsföraren om det var tänkt att alla ska skotta bort den ofantliga mängden snö själva från sina utfarter, varpå han irriterat svarade att det är fastighetsägarens ansvar.

Där tog dock inte kvällen slut, utan tio minuter senare gick en av oss ut på vägen för att möta plogen och be om att få drivorna till utfarten plogad. Med starka strålkastare och utan att sänka hastigheten körde föraren mot personen ute på vägen. Bara någon meter innan en eventuell olycka var på väg att inträffa, lade han sig på bromsen. Efter mycket övertygande, gjorde snöplogsföraren en medmänsklig handling och plogade vår utfart. En sekund senare kom en upprörd kvinna fram och bad om detsamma. '

Hur är det för dom människorna som slutar jobbet 22.00 och tvingas skotta sig fram till sina hem? Eller hur är det för dom 80-åriga grannarna som inte har orken att skotta dessa isiga snödrivor som en irriterad snöplogare skapat? Eller hemtjänsten som inser en tidig morgon att dom inte kan komma fram och utföra sitt jobb?

Annons

Kanske kan en mindre snöplog ta en tur efter den stora plogen och röja undan dessa utfartshinder?

Signaturen: En inplogad Tidaholmare