Utredningen som artiklarna bygger på, utgår från vad vi visste i slutet av maj 2018. Nu har vi betydligt bättre underlag för att beskriva verkligheten.

Sedan dess har vi fått YH-myndighetens ja till att ta in fem nya utbildningsomgångar, fram till 2024. Vi har klivit in i ett samarbetsavtal med Sparbanksstiftelsen som innebär att vi får stora resurser att utveckla vår verksamhet. Vi har fått ett ökat anslag från Skara kommun och framförallt från Västra Götalandsregionen. Vi hade fyra sökande till varje plats vid senaste antagningen, och i januari i år började en ny full klass.

För 2018 har stiftelsen fått ett plus i bokslutet och budget för 2019 slutar också i positiva siffror. Och ändå kostar en utbildningsplats hos mindre än hälften av en årsplats på Högskolan i Göteborg.

Det pågår mycket arbete för att säkra ekonomin men framförallt för att utveckla vår verksamhet på Skara skolscen. Vi bygger upp vår uthyrningsverksamhet, vi knyter kontakter med kulturpartners, vi utvecklar nya inkomstbringande verksamheter och vi utvecklar utbildningen Skara skolscen så att vi framöver kommer att ha många sökande till våra nya utbildningsstarter.

Annons

Är det möjligen så att du följer serien ”Vår tid är nu”? Adam Lundgren (Peter Löwander i serien) är en av många skådespelare som började sin karriär på Skara skolscen och nu har han också titelrollen i Hamlet på Dramaten. Vi har enastående bra kvalité på vår utbildning. Nu ska vi leverera både bra skådespelare och bokslut. Och det kan vi.

Men varför inte komma hit själv och se vad vi gör här? Vi tar gärna emot dig, antingen du vill se en föreställning eller bara komma in och prata och få en visning av hur det ser ut. Mycket välkommen.

Jan-Ove Gutegård Jakobsson, ordförande i stiftelsen Skara skolscen

Leif Carlsson, skolchef

Relaterat: ”Det ser betydligt bättre ut nu”
Relaterat: Dystra ekonomiska utsikter för Skara skolscen enligt rapport