Det har verkligen inte alltid svenska kyrkan haft, men där är för mig Åke Bonnier en man att lyssna till då han står för den moderna och nutida framtiden. Han står alltid upp för människans lika värde, både när det gäller homosexualitet och nu när det gäller människor som slår på andras hudfärg, så som de så kallade nazisterna gör. Nazisterna som verkar rasistiskt och är ett slag mot demokratin, de som tror de är de enda renrasiga, vilket skämt, ofta är de också maskerade, seriöst! Helt RÄTT att förbjuda detta i Sverige, det handlar inte om yttrandefrihet utan det handlar om hets mot folkgrupp och är i lag förbjudet.

Du Henrik vad vill du egentligen säga ?

Vill du bara ha medial uppmärksamhet? Det är rätt att vi alla kan ha åsikter men inte när det gäller rasism enligt mig och hur många andra som helst, var finns respekten för andra människor? Dessa åsikter har inget med demokrati att göra, demokrati som vi i Sverige skall stå för: Människors lika värde och rättigheter!

När jag läste din insändare att Åke Bonnier vill synas i media… är du sann Henrik Andersson? Du själv då som skriver en insändare i SkLT, du vill inte få medial uppmärksamhet? Det är rätt att Åke Bonnier är religiös och verkar för svenska kyrkan men vad har det med detta att göra?

Henrik Andersson man är inte enbart sitt yrke, man är också medmänniska till en massa människor och vilket yrke man än må ha så handlar det om att uppföra sig mot andra, ha hjärtat på rätta stället att verka för att alla har rätt att finnas , med eller utan pigment i huden. Det har inget att göra med vilket land du än må komma från såsom Finland, Sverige, Syrien eller Afrika med mera.

Annons

Det som du tycker är dumt, tycker jag och flera andra har med vett att göra! Man kan få mer vett i huvudet om man bara försöker att behandla sin nästa så som man vill bli behandlad själv, att försöka att inte se världen som farlig med inskränkta åsikter. Se det istället som berikande, eller varför inte läsa och skaffa sig kunskap. Du kan ju börja med att titta på Tysklands historia, den historiken började också med demonstrationer ute på gatan och blev sedan ett massmord av civila.

Sen är ju alltid sunt förnuft användbart tänker jag!

Louise Arvidsson