LÄS MER: Nu börjar renoveringen av Djäkneskolan

Oförskämt!

Det är det ordet som ligger närmast tillhands om man ska kommentera takrenoveringen på Djäkneskolan. Oförskämt mot personalen som arbetar där, men framför allt oförskämt mot eleverna som har 2 månader (!) kvar av sin skolgång på Djäkneskolan. Elever i årskurs 9 som nu i april och maj ska skriva många och långa nationella prov och samla ihop till en sista ansträngning för att få med sig så mycket kunskap och så bra betyg som möjligt till gymnasiet. Elever som ska ha en sista skolavslutning på Djäkneskolan och kommer få ha den i en byggarbetsplats! Vi pratar om elever som har 2 månader kvar i årskurs 7, 8 eller 9. 2 månader som aldrig kommer tillbaks för dem. Men det är väl inte så farligt kanske nån tänker, men om man har lektion när det hamras och borras (!) så är det ett oväsen som nästan gör det omöjligt för lärare och elever att göra sig hörda och klättrar det dessutom folk på ställningar utanför fönstren så underlättar inte det elevernas koncentration direkt.

Tyvärr visar agerandet från kommunen på en sorglig nonchalans mot Skaras högstadieelever och det skickar också signaler till eleverna att de inte är så viktiga för kommunen. Taket har läckt i säkert 10 år, så vad hade det gjort om man väntat 2 månader till, eller kanske väntat till nästa sommar, och på så sätt visat lite respekt för eleverna och deras arbetsplats under de allra sista 2 månaderna som Djäkneskolan är skola!

"Tant strul"

Skara kommun svarar

Det stämmer att taket på Djäkneskolan läcker och har gjort så över en tid. Vi ser att det är nödvändigt att omgående påbörja renoveringen för att skadorna inte ska bli mer omfattande. Arbetet med att lägga om skiffertaket och göra de plåtarbeten som måste till är beräknat att ta sex månader. Dessa arbeten går inte att utföra om det är snö och frost, därför måste vi vara klara innan vintern kommer och behöver alltså komma igång redan nu. Vad gäller elevernas skolmiljö har vi självklart haft kontakt med skolan om detta. Vid nationella prov, som kräver elevernas fulla koncentration, kommer vi att pausa renoveringen. Vidare har service och teknik löpande kontakt med skolan under renoveringen och skulle det uppstå problem kommer vi tillsammans att hitta lösningar.

Göran Gustafsson, förvaltningschef service & teknik