Håkan Ehn, hur kan du ens säga att ni på barn- och utbildningsnämnden INTE har gjort några sådana besparingar? Vem försöker du lura?

På grund av att Katedralskolan gått back i år så måste pengar sparas på annat håll, då blir VI som jobbar i grundskola\fritidshem lidande. Du ljuger Skaras invånare rakt upp i ansiktet. Skrämmande!

Relaterat: Skolpolitiker om personalens rop på hjälp

Rektorerna i Skara kommun går på knäna, finns ingen äkta glädje kvar i någon av dom. Dom kämpar och sliter för att deras verksamhet ska kunna gå runt.

Hur kan du även påstå att det blivit bättre med personaltätheten? Snälla, kom gärna ut till era skolor i Skara och skriv igen att personaltätheten blivit ”bättre”. När\om du kommer ut, skicka gärna med en enkät angående arbetsmiljön och personaltätheten så får du se vad du får för svar tillbaka.

Jag ställer mig frågan varför måste vi vänta in Katedralskolans elever som just nu går barn och fritid? Det finns många barnskötare som gärna vill jobba i våran stad nu. Jag förstår inte vad du pratar om. Anställningsstopp påbörjades redan i våras. Redan då fick personer med utbildning inte behålla sina vikariat. Är man mån om sina medarbetare då? Idag finns det knappt några vikarier att tillgå, vill ni veta varför? Dom har blivit bortskrämda.

Annons

Håkan, du säger att läget kommer förbättras på sikt? Som jag skrev innan så FINNS det redan utbildade barnskötare ute på Skaras gator. Så varför anställs då inte dessa?

På sikt säger du, varför har det inte blivit någon förbättring dom senaste åren inom grundskola\fritidshem? Då pratar jag flera år tillbaka. Det har snarare blivit försämring än förbättring.

Jag blir rädd när du Håkan säger att inga tillbud inkommit om varken skruvmejslar, kaststjärnor, hemmagjorda knivar, vanliga knivar. JAG har själv skrivit tre stycken förra terminen som handlade om olika tillhygge som elever gått omkring med, hotat både elever och personal med. Vart är dessa tillbud frågar jag då?

Här säger du Håkan rent ut att alla rapporter som vi pedagoger skriver inte kommer fram. I min värld känns det som att dessa sopas under mattan för verkligheten ska inte få komma fram till invånarna, elevernas föräldrar. Att ni inte ens läser igenom rapporterna som din kollega sa betyder ju att ni inte bryr er om varken eleverna eller era medarbetare. Skamligt!

Alla tillbudsrapporter hinner inte skrivas av oss pedagoger och det är ett tjänstefel i mina ögon, vet ni varför?

Jo för vi går ständigt kort med personal. Vi räcker inte till, säger det er något hur vår arbetsmiljö ser ut 2018?

Gränsen är nåd för många, jag hoppas och önskar att fler pedagoger står på sig och skriver en rad om hur det ser ut i verkligheten. Det måste ske en förändring NU!

Den fortsatte anonyme medarbetaren

Relaterat: Skolpersonal slår larm om nedskärningar