Men på senaste fullmäktige blixtrade det till igen då kommunstyrelsens ordförande kastar sig över den 22-åriga kvinna som vågade sig på att ställa en fråga om Skolstaden Skara.

Väl så, det kan hända oss alla, men när Ylva Pettersson (M) gång på gång använder sig av härskartekniker och fulspel tänker jag närmast på George Orwells bok 1984 och jag kan inte hålla tyst längre.

Senast nu i Ylvas svar till Fredrik Nordström om Skolstaden Skara med insinuationer om att bara Socialdemokraterna står bakom kritiken. Det gör vi i Vänsterpartiet också, vi står givetvis upp för Katedralskolan. Anledningen till att vi inte kunde reservera oss på mötet var att den av Ylva Pettersson själv utannonserade sluttiden överskreds med mer än en timme med följd att både Bille Karlsson och jag behövde avvika.

Att som ordförande inte hålla en bestämd sluttid för ett utannonserat möte är demokratiskt tveksamt. Att använda samma misslyckande som argumentation till sin egen fördel i en insändare är hyckleri men tyvärr del i det fulspel som vi möter i de slutna mötesrummen.

Att kommunstyrelsens ordförande använder sig av den sortens härskartekniker får mig att undra om det är Ylva Petterssons sätt att föra politik på från sin maktposition? Det må låta hårt men när vi gång på gång blir bemötta med härskartekniker och fulspel ligger vi inte kvar och blir trampade på.

Annons

Martin Johansson, Vänsterpartiet

SkaraAlliansen svarar:

SkaraAlliansen har gemensamt beslutat att besvara insändare som berör sakpolitiska förhållanden och som för diskussionen vidare. Vi avstår för Skaras bästa från att besvara personangrepp.