Hur ska vi lyckas få fler invånare att flytta till Skara, hur skapar vi framtidstro och hur skapar vi tillsammans en kommun att vara stolta över.

Nu har hyresgäster i alla åldrar flyttat in på Alandersgatan, i de första nybyggda lägenheterna på många år. Det byggs för fullt i Sörskogen, det byggs nytt vid Brogården nära Skarahemmet och på Skaraberg börjar tomterna ta slut. Dessutom är 9 nya lägenheter färdiga för inflyttning på S:ta Mariagatan den 1 juli, samtidigt som inflyttning pågår för de 10 lägenheter som färdigställts på Skaraborgsgatan 29.

Skara kommun har idag 18822 Skarabor och vi är otroligt nära att passera 19000 invånare för första gången någonsin. För att klara av det krävs att vi vågar satsa på byggnation av fler förskolor, fortsatt satsning på Vilanområdet och att vi fortsätter att bygga bostäder, gärna på Stationsområdet. Dessutom ser vi med spänning fram emot satsningen på ett utbyggt handelsområde vid Coop och Arbetsförmedlingens etablering under hösten.

Kommunfullmäktiges budget handlar inte bara om siffror och mål, det handlar också om vilken väg Skara kommun ska välja. Den 9 september väljer du vilken väg vi ska ta.

Fredrik Nordström (S)

Kommunalråd Skara kommun

Relaterat: Här är den politiska ledningens budgetförslag
Relaterat: Här är oppositionens budgetförslag för Skara
Relaterat: SD vill satsa 50 miljoner på nya förskolor