— Fastigheten ägs av en amerikansk pensionsstiftelse där vi är hyresgäst. Det bolaget ska inte vara kvar i Sverige med sin verksamhet, därför ligger marken ute till försäljning av ägarbolaget, förklarar butikschefen på Coop i Skara Jan Sjöman.

Det innebär att det nu uppstår ett glapp i väntan på en ny ägare. De måste i sin tur få möjlighet att ge godkänt till en driftingtävling på parkeringen, därför blir det inte heller möjligt att genomföra någon Coop Citydrift i år.

Sebastian Abelsson från Arn Racing beskriver läget som frustrerande då såväl de som arrangörer, likväl som Coop forum vill ge publiken det prisade eventet med driftingtävlingen även i år. Men så blir det alltså inte. Något som även Coop beklagar.

— Vi är positiva till evenemanget. Det är jättebra och seriösa killar som är skötsamma på alla hål och kanter och gör mycket bra för Skara. All heder åt dom, säger butikschefen Jan Sjöman.

Likväl han som Arn Racing själva siktar nu på en lösning till nästa år om den nya ägaren känner det samma.

För Arn Racing blir det i år istället extra fokus på Stadsträffen. Klart är att den kommer ske i samarbete med Sommarkvällar i Skara den 26 juli med Robert Wells på scenen, och ha sitt fäste i Skara centrum. Mycket mer än så släpper de inte i dagsläget.

— Vad vi kan säga är att evenemanget kommer byta plats, byta dag och byta stil. Man kommer få se Stadsträffen som man aldrig sett den förut, utlovar Arn Racings Sebastian Abelsson.