Två somrar har det hållits livekonserter i anslutning till nöjesparken. Men publiken blev aldrig så stor som Skara sommarland hoppats på.

– Vi hade hoppats på 13-14 000, men det blev 9 910 på fyra konserter förra året, konstaterar Sommarlands vd Janne Nilsson.

Han vill inte kalla satsningen för en förlustaffär, men beslutet är ändå att det hela läggs på is.

– Det kan bli igen år 2020, men vi måste hitta ett koncept som fungerar.

Vad är det ni kommer att skruva på?

– Jag tror att vi behöver få in gästerna mer i parken. De som ska till konserten kanske ska få en dag i parken med, så ökar vi publiktillströmningen och det blir en angelägenhet att åka hit över dagen. Området ska vara detsamma, men kanske att det ska vara ingång från parken och inte en separat entré, funderar Janne Nilsson.

Även om satsningen med liveartister nu tar ett uppehåll så väntar andra nyheter i parkens vattenland. Med nytillskottet Waka Waka som just nu byggs kommer Skara Sommarland till sommaren ha de två längsta vattenrutschbanorna i Skandinavien, där befintliga Nyagara är längst med sina 259 meter. Den nya attraktionen blir en vattenrutschkana som går i en tub och blir också den längsta i sitt slag i Skandinavien med sina 210 meter.

Annons

Men fler nyheter ligger och ruvar.

– Vi tittar på ett nytt koncept till hösten. Vi kanske förlänger säsongen med en kul aktivitet inom vår målgrupp som är 3-12 år.

Något spännande väntar alltså för barnfamiljerna, men den nyheten får vi vänta på.

– Det återkommer vi till, avslutar Janne Nilsson hemlighetsfullt.

Se bilderna och återupplev från förra årets konserter på Sommarland:

Relaterat: Bildextra: Takida och Hardcore Superstar
Relaterat: Samir och Viktor publikens favorit på Sommarland Live
Relaterat: Jill och Magnus bjöd in till ett storslaget 50-årskalas
Relaterat: Petter och Norlie & KKV på Sommarland Live