Hemmahallen Sparbanken Lidköping arena är uppbokad av komikern Johan Glans som förbereder inför sin show på lördag.

Då får Villa flytta på sig.

Mitt i slutspelet.

- Klart det är tråkigt. De hade kunnat planera in det i grundserien när det är en sådan viktig match. Inne i borgen vet vi att vi är riktigt starka. Men det är två inomhuslag så det blir lika för båda lagen, säger kommunikatören Rasmus Abrahamsson.

Hur påverkar flytten intäkterna kring matchen?

- Det är klart det påverkar. Men vi gör det bästa av situationen och kommer ha restaurang och loger öppet samt kiosker och bar kring området.

Arenan tar in runt 5000 personer, hur mycket publik räknar ni med kommer till Isstadion?

Annons

- Svårt att säga, vi hoppas på mellan 4000-5000. Det hade varit jättekul. Vet inte om folk som är bekväma och gillar att stå inomhus sluter upp även utomhus, men det är en viktig match så vi hoppas det, säger Abrahamsson.

När det gäller hur det rent sportsliga påverkas så tror klubbchefen Jonas Johansson att flytten påverkar.

- Det är klart att det vore konstigt om det inte påverkar oss. Det är annorlunda både med belysning, temperaturer, luftfuktighet och hur isen är. En kall kväll kan det vara fantastiskt, men det är ett lotteri med väderleken som vi inte kan påverka. Det är bara åka med. Att säga att det inte påverkar vore en lögn.

Det lär bli vindstilla och någon minusgrad...

- Det är bra förutsättningar. Vi har vetat om detta länge och tyvärr gjorde vi inte rätt saker rent sportsligt så vi sitter i den här sitsen nu och det är bara att gilla läget.

Vad hoppas du på för tillställning?

- Vi ska göra allt vi kan för att locka så många från Lidköping som möjligt, så det blir en kokande kittel och att det blir en härlig kväll.

Vad tycker du om Johan Glans, kommer du gå på hans show?

- Jag har inga planer på att gå dit, men det är ju många andra som ska och det blir säkert fantastiskt. Han brukar ju sälja slut vart han än kommer.

Villa vann de två första matcherna i kvartsfinalserien, men förlorade borta i onsdags med 1–7.

Vinnaren möter Edsbyn i semifinal.