I pressmeddelandet skriver klubben att Jonas Wille kommer att flytta till en klubb i en annan liga inför säsongen som startar hösten 2020.

– Vi har varit medvetna om att flera klubbar varit ute efter Jonas. Det är inga ”hard feelings” mellan Jonas och klubben och det finns en tydlig klausul i kontraktet. När Jonas nu får ett bra erbjudande förstår vi att han vill ta nästa steg i tränarkarriären, säger IFK Skövdes ordförande Per Andersson i pressmeddelandet.

Ulf Nyström, IFK Skövdes sportchef, menar att de målsättningar och det arbete som pågår inom klubben fortsätter med samma intensitet.

– Fördelen med att beskedet kommer redan nu är att vi har tid på oss att hitta ersättare till kommande säsonger, säger sportchefen. Vi vet också att Jonas Wille fortsätter att ge 100 procent i ambitionen att etablera vårt lag i toppskiktet inom svensk handboll, säger han.

Jonas Wille själv berättar att det har varit ett väldigt svårt beslut att ta eftersom han trivs så bra i föreningen och med spelartruppen.

– Lika väl har jag valt att tacka ja till en klubb i en ännu bättre liga och ett totalerbjudande som passar bra för mig de kommande åren.