Skara HK var obesegrat inför fredagens match mot HVT i Sparbankshallen. När de 60 minuterna var över hade laget inkasserat sin första förlust för säsongen. HVT i sin tur kunde lägga ytterligare en seger till de fyra man tagit tidigare och snyggade därmed till tabellraden så här i slutet på höstsäsongen.

Efter en jämn start drog HVT ifrån i målprotokollet när man gjorde två raka mål och gick ifrån till 7–5 efter drygt tio minuters spel i den första halvleken. Sedan hade hemmalaget kommandot med två-tre mål fram till drygt 14 minuter in i andra halvlek. Då var Skara ikapp igen i ställningen 18–18 och gick sedan upp i en tvåmålsledning vid 21–19 och 22–20 med drygt sju minuter kvar att spela.

Tre raka hemmamål senare, varav två från Jonatan Forss var HVT förbi till 23–22. Sedan kvitterade Skara till 23–23 genom Oskar Fröhlin innan hemmalagets Erik Thurén slutligen satte det avgörande målet till 24–23 med 21 sekunder kvar att spela.

Skara tog därefter en time out inför sitt sista anfall, men en fräck bollstöld av Thurén gjorde att anfallet rann ut i sanden och ett oavgjort reslutat med det.

Tobias Andersson blev med sina åtta mål SHK:s bäste målskytt. Det gladde föga när det blev förlust.

– Det är tungt att förlora med ett mål, speciellt när vi hade ledningen med fem minuter kvar. Det var små detaljer som avgjorde till deras fördel. Båda lagen körde med stort hjärta, vi hade stolpe ut i dag och de hade stolpe in, säger Andersson.

I HVT prickade Jonatan Forss in sex mål totalt och var givetvis nöjd med resultatet efteråt.

– Det var skönt att knäppa dem på näsan. I andra hade vi lite oskärpa i avsluten, samtidigt som deras målvakt räddade en del. Det blev lite nervöst ett tag, men kändes ändå som vi hade koll på det och jag blev aldrig riktigt orolig, säger Jonatan.

Inför fredagens drabbning hade HVT haft speluppehåll sedan den 25 november. Under uppehållet hade man fokuserat mycket på försvarsspelet. Det gav önskad effekt mot Skara.

– Vi var sjuk bra bakåt. I dag gjorde det ont och de gnällde. Det var gött och precis det vi ville nå, säger HVT-tränaren Patrik Andersson.

SHK-tränaren Jonathan Koca hade en del åsikter när det gällde nivån på HVT:arnas agerande.

– Handboll är kamp, men det här var inte kamp. Jag vet inte om det är ett straff att ligga etta i serien. Jag ska inte klaga på domarna, men ärligt talat tycker jag det är för löjligt.

– Herman Henriksson ramlade ihop på slutet efter ett slag mot bakhuvudet och Fabian Appell får ett knä i magen, det kommer nog att diskuteras vidare från vårt håll, men jag vill absolut inte skylla förlusten på det, säger Koca.