TV: Se höjdpunkter från matchen

Tvåan mot trean ställdes mot varandra i Skara idrottshall under onsdagskvällen.

Matchfakta:

Skara HK–IF HV Tidaholm 27–22 (13–10)

Mål, SHK: Peter Dahlin 8, Herman Henriksson 5,..

Matchfakta:

Skara HK–IF HV Tidaholm 27–22 (13–10)

Mål, SHK: Peter Dahlin 8, Herman Henriksson 5, Oskar Fröhlin 4, Tobias Andersson 4, Oskar Jakobsson 2, Gustav Åhman 2, Linus Bergholtz, Gustav Börjesson.

Mål, HVT: Jonatan Forss 9, Kristoffer Larsson 4, Linus Skoog 2, Adam Nilsson 2, Paul Källén 2, Martin Ström, Linus Gustavsson, Eric Flarup.

Domare: Göran Friberg och Sven Nyberg.

Publik: 200.

Om det var ett sevärt toppmöte i handbollstrean? Svar ja. Den innehöll spänning, spelare som verkligen brann för uppgiften och en bortaklack som höjde stämningen med hejarramsor, trumma och tuta. Eller ja, den sistnämnda saken förde mest en massa oväsen och var irriterande för öronen.

Senast när lagen möttes i december vann HVT med uddamålet, 24–23. Nu ville de såklart visa att det inte var någon engångsföreteelse – och de skulle dessutom tuffa till sig lite grann.

Hur det gick? Det var en jämn match men där Skaralaget var något tyngre och aldrig hamnade i underläge. Vad som fällde avgörandet? Skaras vassa kontringsspel, Daniel Hanssons målvaktsspel och motorn Peter Dahlin som gör viktiga mål (åtta från hans sida) och har kraften att tråckla sig fram även om det så är 26 motståndare i vägen.

HVT gjorde det bra i början när de kom ikapp 0–3-underläget på fem minuter. Däremot fick de gå på pausvila efter att hemmalagets Linus Bergholtz gjort 13–10 i slutsekunden. HVT gjorde ett tappert försök att vända i den andra men det blev en alltför tung uppgift.

Spänningen levde länge men när Peter Dahlin satte 25–21, två minuter före slutet, så var det spiken i kistan.

Nu väntar ännu ett längre uppehåll för HVT. Bortamötet med Team Kropps är inte förrän 29 januari.