Är du på plats? Vet du mer?
Tipsa

Larmet om branden kom sent på kvällen, vid klockan 22.38. De initiala larmuppgifterna sa att det rörde sig om brand i en villa, men enligt räddningstjänsten är det dock troligtvis någon typ av samlingslokal som har brunnit. Ingen person ska i nuläget bo i huset och varken polis eller räddningstjänst hade på fredagsmorgonen några indikationer på att någon person ska ha befunnit sig i huset när branden bröt ut.

Räddningstjänsten tog under torsdagskvällen beslut om att låta byggnaden brinna ned till grunden.

— Vi väntar på att det sista ska brinna ut och kommer att vara kvar på platsen med en styrka fram till 07-tiden för att kontrollera brandförloppet, säger Tony Engdahl, inre befäl på Samhällsskydd Mellersta Skaraborg till tidningen vid 05.30-tiden på fredagsmorgonen.

Annons

Huset, som ligger avskilt och långt från andra bostadshus, var helt övertänt när räddningstjänsten kom fram till platsen. För räddningsstyrkorna stod det tidigt klart att huset inte gick att rädda och arbetet fick koncentreras till att stoppa branden från att sprida sig vidare.

— Det var ett litet uthus i närheten som branden kunde ha spridit sig till samt även vidare i omgivningen. Vid vårt arbete på platsen var det ett kraftigt gnistregn, säger Tony Engdahl.

Brandorsaken är ännu okänd.

Under fredagen gjordes en teknisk undersökning på platsen, men enligt förundersökningsledare Staffan Dahlborg har polisen inget nytt att rapportera.

— De har varit ute men det finns inget att säga om det. I nuläget har jag ingenting, sa Staffan.

Kurt Svensson bor i närliggande Vinköl och besökte de pyrande resterna av huset på fredagsmorgonen.

— Det var ju kommunhus för Ardala kommun för länge sedan. Det var ett jättefint hus på 50-talet. Det är så synd att det här hände, sa Kurt.