Det årliga Adventshoppet gick av stapeln under lördagen och totalt tävlade 400 hundar i Agilityklass 1 och Hoppklass 1.

Tävlingen tog plats i körhallen vid Axevalla travbana och det var svårt att avgöra vilka deltagare som hade roligast, hundarna eller ägarna. Skratt, prat och glada hundskall ekade i körhallen.

— Nu när säsongen börjar närma sig sitt slut finns det inte många tävlingar att ta del av, så det är perfekt att anordna tävlingen nu, berättar Lena Landenmark, ledamot i Agilityutskottet.

Annons

Förutom att ha roligt passade även Götene Brukshundklubb på att samla in pengar till Musikhjälpen, som i år fokuserar sitt arbete på att ingen ska behöva fly undan för klimatförändringar.

— Det är en viktig insamling och det är otroligt positivt att så många vill dela med sig. Hundsporten har varje år samlat in mest pengar till Musikhjälpen och i år ska vi göra det igen, säger Göran Karlsson, ansvarig för tävlingen.

Så här går det till

Under tävlingen ska man så fort som möjligt ta sin hund genom en hinderbana. Hunden måste hopp..

Så här går det till

Under tävlingen ska man så fort som möjligt ta sin hund genom en hinderbana. Hunden måste hoppa genom rätt hinder, från rätt håll och inte riva. Ägaren får under tävlingens gång springa bredvid och ge order, men inte nudda hunden eller ge belöning.

Tänk på fart, glädje och samarbete. Hunden gör aldrig fel, utan det är alltid människan, säger Lena Landenmark.

Två deltagare som var på plats under dagen var Susanne Johansson och hunden Mio. Efter att ha genomfört banan på hoppklass 1 berättade Susanne med ett leende:

— Jag är jättenöjd, vi fick bra tid och trots att banan inte gick helt felfritt tycker jag att det gick riktigt bra.

Vad är det roligaste med tävlingen?

— Hundarna älskar det och man får träffa så otroligt trevlig människor under dagen.