De konstaterar att mordet har flera försvårande omständigheter, bland annat att gärningsmannen lurat in sitt offer på toaletten och det inte finns några avvärjningsskador.

LÄS MER: Här är polisens teori om hur mordet gick till

Därmed tolkar man det som om offret inte haft möjlighet att försvara sig.

Hade den dömde varit vuxen skulle han dömts till sexton års fängelse, åklagaren hade yrkat på14 år. Men med tanke på åldern sänker de tingsrättens straff på tolv år till åtta års fängelse.

Dödades i januari

Det var den 6 januari som en man hittades knivhuggen till döds på en toalett i centrala Örebro. Enligt polisen blev han huggen ett flertal gånger i halsen, nacken och ansiktet.

På spegeln inne på toaletten hade någon skrivit med offrets blod: ”Why so serious?”, ett citat känt från Batman-filmen ”The Dark Knight” och karaktären Jokern.

Övervakningsfilmer

Efter att ha studerat olika övervakningsfilmer kom polisen ganska snabbt fram till vem de trodde låg bakom dådet. Misstankarna riktades mot en 19-åring från Skövde.

När den dömde var tillbaka i Skövde berättade han för en kvinna att han dödat en man i Örebro för att komma över knark. Bytet blev tre hashkakor på 50 gram och 200 tabletter tarmadol. Han tog också med sig telefon, nycklar, id-kort, kontokort och resekort. Saker som polisen sedan hittade i den nu dömdes hem.

Annons

Lämnade knivar

19-åringen lämnade också över två knivar till en kvinna från Skaraborg. Blodspår Det fanns också spår av blod från offret på mördarens skor, mobiltelefon och ryggsäck.

Mannen skyllde vid rättegången i tingsrätten mordet på en annan person, som aldrig namngavs. 19-åringen nekade därmed till anklagelserna om mord. Själva rånet hade han dock erkänt.

Men under den rättspsykiatriska undersökning som genomfördes av mannen tidigare i somras ska 19-åringen erkänt även mordet.

Nu föll alltså domen i hovrätten.

Läs 19-åringen inte psykiskt sjuk

Läs polisens teori om mordet

Läs yrkar på 14 år