Sveriges Mästerkock rullar på TV4 och på onsdagskvällen var det dags för sjunde avsnittet.

Till finalen gick tolv personer, och det fanns två kandidater från "bögda mella Vänern och Vätta": Daniel Johansson från Hjo och Wichudaporn Chaiyasaeng från Grästorp.

I förra veckan slogs Daniel Johansson ut efter att dragit en nitlott.

Kvar att försvara Skaraborgs färger var Wichudaporn Chaiyasaeng från Grästorp, och det gjorde hon med besked.

Du har väl inte missat filmen med Wichudaporn där hon ger dig sina bästa tips?

Här kan du läsa mer: Mästerkocken från Skaraborg ger sina bästa tips

Denna gång togs mästerkockskandidaterna till ett hönseri, med uppgiften att laga förrätt och huvudrätt med ägg och höna. De tio som återstod delades upp i två lag, och Wichudaporn tog genast kommandot för sitt.

- Det här är min mammas rätt. Det har jag lagat massor av gånger, berättade mästerkandidaten från Skaraborg.

En hönskrokett med asiatiska smaker till förrätt och soppa med citrongräs och chili levererades inom loppet av två timmar.

Juryn bestående av Leif Mannerström, Markus Aujalay och Mischa Billing fann rätten lite fet i smaken och hade gärna sett mer chili, men trots detta utsågs lagets asiatiska smaker till dagens vinnare. Därmed slapp Wichudaporn och hennes lag att tävla vidare utan kunde sitta på åskådarplats när det var dags för eliminering.

Annons

Nu är de nio kvar, och Wichudaporn Chaiyasaeng är alltså en av dem.

Läs även: Så lagar du vinnande köttfärssåsen

Läs även: Laga mat som en mästerkock

Mat
TV4