Under det gångna året har sju personer i Sverige skrapat fram att delta i Miljonlotteriets högvinstdragning och möjlighet att bli miljonärer. Under dragningen har fem av vinnarna chans att vinna fem miljoner, en har chans på två miljoner och en person har chansen att vinna en miljon.

— Att kunna ge våra kunder chansen att förverkliga sina drömmar är fantastiskt. Dessutom har våra vinstlotter alltid två vinnare, eftersom allt överskott går till IOGT-NTO-rörelsens arbete med att ge barn och vuxna stöd att komma till en trygg och drogfri miljö, säger Annika Nyberg, VD på Miljonlotteriet, i ett pressmeddelande.

Annons

Den stora dragningen äger rum utanför Göteborg den 19 januari. Efter en gemensam lunch kommer kuverten ställas upp och dragningen påbörjas, tjugo kuvert för de som har chans på fem miljoner, fem för de som har chans på två miljoner samt fem för de som har chans på en miljon. I kuverten finns vinster på allt ifrån 100 000 kronor till högsta vinsten på fem miljoner.

En av personerna som har chans på fem miljoner är från Lidköping och en del av vinsten har hon redan bestämt sig för att ge bort.

— Jag har haft mycket tur i livet. Jag vill tacka mina två vänner som har hjälpt mig med så mycket genom åren, så en del av vinsten kommer de att få, säger hon.

Under dragningen kommer Lotteriinspektionen att finnas på plats för att säkerställa att dragningen går till på ett korrekt sätt. Förra årets högvinstdragning gav en total vinstsumma på nästan åtta miljoner kronor till nio lyckliga vinnare.