Claes Hellgren är ett av svensk handbolls tyngsta namn. 62-åringen har varit expertkommentator i tv sedan 1980-talet och har förutom 214 landskamper för Sverige även tränat det svenska handbollslandslaget.

Hellgren har följt händelseutvecklingen i Skövde HF och menar att Magnus Frisk är en av ikonerna i svensk handboll.

Annons

- Det här är tråkigt för Magnus skull. För mig är han alltid bra. Han har betytt enormt mycket för handbollen och har ett fint anseende, säger Hellgren.

I en krönika i Expressen 2013 pekade Hellgren ut Magnus Frisk som en potentiell förbundskapten för damlandslaget. Något han håller fast vid.

- Han måste ha varit aktuell när (Henrik) Signell blev förbundskapten, det vore konstigt annars. Han har gått på GIH och har den högsta utbildningen man kan ha. Magnus har koll på varje svensk spelare och har själv varit med och producerat en del landslagsspelare. Jag vet att han är väldigt högt aktad av förbundet.

Frisk har inte hymlat om att han gärna hade fortsatt och att han är besviken på styrelsens sätt att kommunicera frågan med honom. Något som Hellgren har förståelse för.

- Klart han är besviken. Det man förväntar sig när man ska sluta är att man pratar med varandra. Och pratar man inte med folk så får man problem. Man kan byta tränare, men man ska ha respekt för någon som arbetat så lång tid. Att inte säga något förtjänar inte en tränare som varit i en klubb i 23 år.