Det är snabba ryck i Skövde HF. Under torsdagseftermiddagen meddelade klubben att Magnus Frisk får lämna sitt uppdrag med omedelbar verkan.

Frisk, som ju har skrivit på för rivalen Skara HF inför nästa säsong, var inställd på att fortsätta säsongen ut och leda Skövde genom kvalet mot Guif. Så blir det inte.

20 minuter innan torsdagens träning fick tränarveteranen beskedet av ordföranden Anders Löfvenborg och styrelseledamoten Martin Henrysson att inte bara han, utan hela tränarstaben, var entledigad med omedelbar verkan.

- Dom meddelade mig vid 16-tiden så nu är det glad påsk. Jag är inte förvånad, det är jag inte, säger Frisk.

Vad sades under samtalet?

- Att det har gått trögt sista tiden och att jag är entledigad.

Hur känner du inför det?

- Jag har inte riktigt känt efter än. Det är helt okej. Jag tycker bara det är märkligt att man inte fört en dialog tidigare. Jag ville ju gärna jobba kvar. Det är som det är och jag hade inte haft något emot att vara kvar säsongen ut.

Är du besviken?

- Jag tycker det är märkliga människor i vår organisation. Jag har svårt att se vad som försiggår, men det är ju en enig styrelse, säger Frisk som påstår att han inte hade en aning om att beskedet skulle komma.

Annons

- Sen kan jag ju också se att det har gått trögt resultatmässigt. Det har varit ganska tyst och lite aktivitet, säger Frisk.

Skövde HF låg inför beskedet om att Frisk inte får förlängt kontrakt på fjärde plats med 11 poäng på åtta matcher. Sedan dess har lagets prestationer blivit allt sämre och klubben har rasat i SHE.

Skövde HF behöver nu kvala mot Guif för att behålla sin plats i högstaligan.

LÄS OCKSÅ: Krönika: Hur kan ni med, Skövde HF?

MISSA INTE: Löfvenborg: "Vi kunde inte bara sitta och titta på"