Varje år besöker tusentals Skara för att träna eller gå på idrottsevenemang. Det är en besöksgrupp som ofta har med sig anhöriga, men inte upplever mer än idrottsanläggningen eller sovplatsen. Skara kommun skriver i ett pressmeddelande om sin satsning på idrottsturism att det handlar om att få de som besöker kommunen i idrottssammanhang att stanna lite längre och uppleva mer av vad vi har att erbjuda. Därför han man nu alltså anställt Peter Gustavsson som projektledare med uppdrag att utveckla idrottsturismen.

Peter Gustavsson, tidigare projektledare för Mega, kommer att tillträda den nya tjänsten till hösten.

Relaterat: Peter Gustavsson lämnar Mega

– Det är en jättespännande arbetsbeskrivning som inte gick att tacka nej till. Det är nästa naturliga steg för mig. Vilans fritidsområde har utvecklats positivt och är en stor dragkraft för Skara med hela sin anläggning. Vi vill att fler ska stanna längre i kommunen och upptäcka mer. Tillsammans med Skaraborna, näringslivet och föreningarna gör vi det möjligt, säger Peter Gustavsson i ett pressmeddelande.

Tjänsten är en projektanställning på avdelningen för kommunikation, kultur och fritid. Tjänsten har som huvuduppdrag att bygga gemensamt värdskap mellan kommunen, förenings- och näringsliv för att stärka så väl företagare som besöksmål. I rollen ingår också att stärka och skapa förutsättningar för evenemang för kommuninvånarna. Det kan till exempel handla om att stödja idrottsföreningarna att arrangera större cuper eller marknadsföra handel och besöksmål för medresenärer.

Annons

– Vi har i kommunen haft ett nära samarbete med Peter som projektledare för MEGA, och hans stora nätverk är en stor fördel i uppdraget. Idrottsturism är ett nytt område för fritidsenheten och vi kommer tillsammans att forma det så att vi lyfter hela kommunen, säger fritidschef Camilla Helander i pressmeddelandet.

– Idrottsturismen har stor potential i Skara och vi kommer att bygga upp något riktigt bra för hela kommunen. Nu kan vi äntligen förverkliga det vi har arbetat för och förberett länge, avslutar avdelningschef Peter Blom.