Några exakta recept finns inte på maträtterna då deltagarna improviserade till stor del fram dem under den timme de hade på sig att laga dem. Här finns en beskrivning på vad de serverade som matinspiration och middagstips. Många av råvarorna som användes är lokalproducerade och kommer från producenter som sålde sina produkter på matmarknaden.

Lag Ullared:

Annons

Helene Zulauf, Alva Orrenvade och Ella Karnevi lagade ett grillspett med ryggbiff och grönsaker som tomat, broccoli och rödlök. Till det serverades en vitlöksfriterad potatis och en tzatzikiliknande sås.

Lag Halv åtta hos mig:

Albin Ahlman och Christer Svensson lagade en variant på en bookmaker med grillat surdegsbröd, rödlök, sallad och grillad jerseyfilé (oxkött). Till det serverades råstekt potatis med inslag av vitlök, en kall sås med soltorkade tomater, olja, crème fraiche och yoghurt och grillad tomat.

Lag Dansbandskungarna:

Marcus Persson och Pär Winberg lagade en "härlig kompott med kött och potäter". Till det serverades viltskav, äppeltzatziki, tomatsallad med vinäger och olja i och apelsin som garnityr. Potatisen skars i tunna skivor och tillagades på grillen.

Se mer: Här kan du se hela livesändningen från Kockduellen i efterhand