När Skara ska växa med nya bostäder i Stationområdet vill kommunen också se till att ta tillvara möjligheterna med grönområdet Jarlaparken där borgen en gång låg. Rekreationsytan ska finnas där såväl för den nya byggnationen norr om Vallgatan såväl som för den äldre byggnationen runt om. Men nu ville kommunen veta vad tidningens läsare tycker att de bör satsa på och ta med sig i arbetet.

Här är några av förslagen som kommit in:

Martin Sabel: "Fasta fikabord med permanenta grillplatser/eldstäder vore ju nice. Kan användas både på sommar som vinter. Kanske kommunen kan bjuda på ved. I Örebro i närheten av ett friluftsområde fanns fasta eldstäder där det alltid fanns ved. Mycket trevligt!"

Maria Svensson: "Ett underbart foto på "mitt" hem! En idyll mitt i stan. Rör inte husen bara. Men grönytorna vore ju kul om de blev använda mer än de gör nu. Ibland kan man se några med fikakorg, kul."

Henrik Wiberger: "Låt vara som det är.... finns ju gott om plats i Skara. Man promenerar ju igenom stan på 10 minuter."

Marie Falk: "Utegym, lekplats med fikabord och grillplats"

Caroline Thimberg: "Utegym"

Ulla Johansson Bäckström: "Parkområde som alla kan vara i"

Trine Friis Madsen: "Naturlekplats med möjlighet till lek för både stora och små! Och fikabord med grillplats så att det finns något för hela familjen. Naturlekplatsen kan säkert kombineras med lite utegym."

Några av förslagen var kanske mer på skämt, som "en bra pizzeria, eller ett hus med flera pizzerior i" och En "Arn-by" med Älgpark!"

Första etappen med nybyggnation av bostäder beräknas dra igång vid årsskiftet 2018-2019, därefter kan arbetet med vad som ska bli i Jarlaparken dra igång.