I Dannike strax väster om Borås bor 35-årige mjölkbonden Alexander. Han är en av dem som söker kärleken i kommande säsongen. Alexander är barnkär och han tillbringar gärna tid med sina syskonbarn. Han är ”full av energi och har många järn i elden”, skriver skriver TV4 i ett pressmeddelande där Bonde söker fru-deltagarna presenterades på torsdagen.

Övriga deltagare är:

• 24-åriga köttbonden André från Strömsnäsbruk i södra Småland. Han vill träffa en härlig tjej att kanske gifta sig med en dag, och även han är barnkär och hoppas få egna barn i framtiden, skriver TV4. André var bara 19 år när han köpte sin gård.

• Säsongens enda tjej är 29-åriga Jennie som är häst- och nötbonde i Skultuna. Hon är driven, smart och omtänksam och har en passion för djur och natur. Hon köpte sin drömgård för några år sedan och hoppas hitta en man som älskar livet på landet och som hon kan bygga en framtid med.

• Oscar, 22, är getbonde i Sala. Han flyttade till sin farmor och farfars gård redan när han var 16 år och han jobbar nu med att förverkliga sina visioner för gården. Oscar är energisk och påhittig och gillar när det händer grejer, och vill träffa en likasinnad tjej som sprider glädje och energi, skriver TV4. I framtiden drömmer Oscar om att erbjuda grön hälsa/rehab till personer som behöver det.

• 28-årige mjölkbonden Pelle från Söderhamn är en glad person som gillar att dansa och åka skidor. Drömmen att bli bonde startade redan när han var tre år gammal. Han vill ha en flickvän att bland annat bolla idéer med och resa tillsammans med och som han kan skämma bort, enligt TV4.

Annons

• Jimmy, 37, är en trygg köttbonde från Ankarvattnet i Jämtland. Han jagar och lever nära vildmarken och hoppas hitta en tjej som delar hans intresse för friluftsliv. Jimmy har två barn sedan tidigare och nu längtar han efter att få uppleva kärlek igen.

• 56-årige skogsbonden Ulf, men som vanligen kallas ”Uffe”, bor i Ramstalund utanför Uppsala. Stora intressen är dans och jakt och han önskar hitta en partner som han kan njuta av natur och resor med, och uppleva nya saker tillsammans med. Uffe har tre vuxna barn och fyra barnbarn.

Precis som vanligt i det numera klassiska tv-programmet så uppmanas de som är intresserade av att träffa någon av bönderna att skicka brev till TV4, sista ansökningsdag är 12 maj.