Skara HF lyckades fixa kontraktet i SHE efter att ha besegrat Kungälv i kvalet med 2-0 i matcher. Direkt efter matchen var tränaren Andreas Johansson tveksam till om Bert Karlsson ville ha kvar honom som tränare.

– Jag vet inte. Så som han har kritiserat mig är det svårt att tänka sig att han firar nu, men jag vet inte. Han är engagerad och vi ska aldrig ta ett engagemang ifrån någon, sa Johansson.

Och nu har Bert Karlsson svarat. Han vill, som han tidigare uttryckt, se en ny tränare på bänken. Faktum är att Karlsson i sluttampen av serien lämnade in en lista innehållande fyra tränare som hade kunnat förstärka tränarstaben men menar att klubben inte lyssnade.

- Jag kan inte göra så mycket. Men vill klubben att jag ska vara med måste jag ställa krav. Han (Johansson) står ju där på bänken som en tyst mus, säger Karlsson.

Är du inte väl hård nu?

- Jag har ingenting emot Andreas. Han försöker nog men jag måste nog börja se förändringar. Alla som kan handboll har sagt samma sak och det var från den första matchen jag kunde se bristerna. De kan släppa fyra-fem mål på nolltid och han reagerar inte. Jag förstår inte. Man måste ta in någon som kan coacha.

För att få bästa tänkbara hjälp säger Karlsson att han överväger att konsultera den förre landslagsspelaren Per Carlén, som också har ett förflutet som tränare i både tyska och danska ligan.

- Han kan spelarna och ledare och är en bra person att ha som bollplank. Jag har alltid gillat att jobba med proffs. Man måste välja de bästa, annars kommer man ingenstans.

Kunskap han tycker saknas i Skara HF för tillfället.

- Det finns flera starka krafter som verkligen ställer upp för föreningen, men sen måste man ha kunskap och det är det som fattas. Och det är inte så konstigt eftersom vi inte haft stor handboll på länge.

Ett tätare samarbete med Skövde HF är också önskvärt, enligt Karlsson, som gärna hade sett Skövde HF:s Julia Böjeryd i Skara i stället för Hellton.

Tror du till och med att Skara med sitt publikunderlag och en stark ekonomi kan gå om Skövde HF på sikt?

- Det beror på hur man sköter det från föreningens sida. Det behöver skötas mer proffsigt än de har gjort hittills och om jag ska vara med ska jag ställa krav.

LÄS MER: Skara HF klart för SHE – se segerjublet

LÄS MER: Skara HF-stjärnan: "Har inte pratat om nästa säsong"