Sommarkvällarna kickar igång den 18 juli med Järnvingarna och Scotts, precis som förra året. Det är en del av Travveckan, så det kommer också att bli ett Travkalas med intervjuer av travaktör. Under eftermiddagen hålls det även hästaktiviteter på Järnvägsgatan, som kommer att vara avstängd tillfälligt den dagen.

— Det kommer också att bli underhållning för barn, med popupuppträdanden med mingelunderhållning, säger Peter Gustafsson på Mega, som projektleder sommarkvällarna tillsammans med Ann-Marie Engh, turistassistent på Skara kommun.

Den 18 juli kan projektledarna dessutom utlova en rolig överraskning.

Den 2 augusti infaller i samband med Sommarland cup, det är därför den hålls på en torsdag istället onsdag. Då kommer den idolvinnaren Chris Kläfford att stå på scen, samt. Det gör även Hugo Ljungqvist och Nova Miller. Hugo Ljungqvist är från Götene och går på MOP och har spelat i många sammanhang, som på matmarknader och på Olinsgymnasiets invigning. Nova Miller beskrivs som ett 16-årigt stjärnskott.

— Jag tror att alla kan tycka Chris Kläfford i bra, från en 60-åring som tycker han sjunger bra till ungdomar som såg på Idol, säger Ann-Marie Engh.

Annons

Den 15 augusti blir det schlagertema. Då kommer Nanne Grönvall, Lasse Holm och Frida Lundell som kompas av Michael Bäck band.

Nanne Grönvall har deltagit i melodifestivalen med bland annat Avundsjuk och Håll om mig. Lasse Holm kommer att berätta om sin tid i Skara och spela sina hitlåtar.

— Det blir många schlagerhitar, alla kommer att kunna sjunga med, säger Ann-Marie Engh.

Den 15 augusti kommer även årets Tôrparpris att delas ut, vilket innebär framträdanden av vinnarna. Vilka som får årets pris är inte klart än.

Under alla Sommarkvällar är Andreas Ljung konferencier och det kommer att vara tivoli, matvagnar och uteservering på Nockes. Under travveckan kommer tivolit att vara i Skara mellan tisdagen och lördagen.

— Det blir samma upplägg som tidigare år, vi tyckte det var bra. Vi hoppas att det blir vackert väder och att det blir succékvällar som i fjol och att Skaraborna går man ur huse, säger Peter Gustavsson och Ann-Marie Engh.

Mega arrangerar kvällarna med Skara kommun som huvudsamarbetspartner och med sponsring från näringslivet. Alla Sommarkvällar är gratis att gå på.