Spelare, tränare och andra representanter från SM-finalisterna Villa Lidköping och Västerås samlades på torsdagen för presskonferens inför lördagens finalmatch.

Den spelas, som bekant, på Studenternas IP i Uppsala. Långt ifrån Sparbanken arena och det stora hemmastöd som Villa haft under slutspelets gång.

BILDEXTRA: Se 30 bilder från när Villa Lidköping säkrade finalplatsen

– Vi vet hur det känns och är inte oroliga. Vi har varit jättebra utomhus hela säsongen och tränat en del ute. Det känns som en bra utmaning och jag tror det kommer vara jättebra på lördag. Jag vet att de har bra skjuts i aggregaten här i Uppsala, kommenterar Johan Sixtensson, tränare i Villa Lidköping, på klubbens hemsida.

Villa Lidköpings tränare Johan Sixtensson och Västerås tränare Michael Carlsson.
Foto: Pontus Lundahl/TT

"De är drivkraften"

Det blir kanske inte riktigt som på hemmaplan men tusentals skaraborgare väntas åka till Uppsala och se Villas finalmatch på plats. Klubben har spelat fyra finaler genom åren men förlorat samtliga. Nu hoppas Villafansen på femte gången gillt.

LÄS MER: De hoppas på femte gången gillt för Villa

Annons

Den rutinerade mittfältaren Johan Esplund vill, såklart, vinna av flera anledningar. Men främst för att infria supportrarnas förhoppningar.

– Det skulle vara otroligt stort att få vinna med Villa, att får vara med och ta det första guldet. Framför allt för de supportrar som stöttar oss vid sidan om, de som alltid kommer och kollar på oss. De är drivkraften för mig, säger Villastjärnan.

LÄS MER: Han har hittat storformen – lagom till SM-finalen: "Vill vara bäst när det gäller"

Fakta: Johan Esplund

Ålder: 36

Moderklubb: Elless

Tidigare klubbar: Elless, Otterbäcken, Zorkij, Dynamo K..

Fakta: Johan Esplund

Ålder: 36

Moderklubb: Elless

Tidigare klubbar: Elless, Otterbäcken, Zorkij, Dynamo Kazan, Västerås.

Aktuell: Spelar SM-final med Villa Lidköping på lördag.