Falköpingspolitikern Hanna Wigh, som låg bakom polisanmälan mot ekobrottsdömde före detta riksdagskollegan Anders Forsberg, beskriver i brevet sin tillvaro.

Expressen publicerade flera utdrag ur brevet på tisdagsmorgonen.

”Har ännu en gång fått utstå att partikamrater hotar mig öppet och helt ogenerat. Jag ’ska få vad jag förtjänar’ och en hel del olika omformuleringar av samma budskap, fick flertalet gånger be vederbörande att ta ett steg ifrån mig då han blev så närgången och skulle skrattande ala clownen i Batman stå i ansiktet på mig och pratviska om att jag snart kommer se vad som väntar mig. Som ett sjukt mantra höll det på”, skriver Hanna Wigh.

LÄS MER: SD-politikerns attack fångat på band

LÄS MER: Hanna Wigh om åtalet mot partikollegan

Anders Forsberg, från Skara, dömdes i mitten av juni till ett års fängelse för grov förskingring.

Annons

Utredningen om misstänkt ekobrott drog igång efter polisanmälan från just Hanna Wigh – som i sin tur, tillsammans med ytterligare en SD-kvinna, tidigare smädats av Forsberg i en hemlig ljudupptagning.

”Jag har utsatts av så mkt hat, hån, fysiska övergrepp av partikamrater från riks, distrikt och kommun. Men jag fortsätter att hoppas för min lojalitet ligger till väljarna främst. Men det börjar kännas som att jag inte längre orkar hoppas. Det börjar kännas som att jag är villig att gå med på vadsomhelst bara denna tortyr slutar”, skriver Hanna Wigh vidare i sitt brev.

Till Expressen skriver Falköpingspolitikern Hanna Wigh följande i ett sms:

"Jag skickade mailet eftersom jag upplevt att partiet brustit på en rad områden och att jag samt många med mig oroas över utvecklingen och vill att partiet ska agera och förbättra sig”.

LÄS MER: Anders Forsberg: ”Ingen skulle få veta”

LÄS MER: Fängelse för Anders Forsberg

Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof tog emot Wighs brev. Jomshof skriver, i ett mejl till Expressen, om kritiken från Wigh:

”Frågor av detta slag är ingenting jag diskuterar utanför partiet. Jag kan dock säga så mycket att jag har haft ett personligt möte med personen i fråga där hon har fått ge sin syn på saken. I samband med det mötet bad jag henne att rapportera alla händelser till rätt instans för utredning, vilket är brukligt när någon känner sig felaktigt behandlad”.

FOTNOT: Vi söker Hanna Wigh för kommentarer.